♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Sunday, May 1, 2011

♥ TULIP YANG D NANTI ♥


Kat Nihon dah start golden week(GW) from last friday selama seminggu. Senangnya dalam hati bila cuti-cuti gini. So hari pertama GW kami sempat membuat mission mencari tulip. Rasa ketinggalan bila tengok another tomodachi dah gi walaupun tempat kami lambat skit. Last year kami dah pergi tempat ni kat Ibaraki Ken...Hitachinaka Seaside Park...suka tempat ni sebab luas dan tulip pun banyak. Nak di jadikan citer pagi Jumaat tue bertolak pergi ikut jalan selalu but bila sampai kat Hitachinaka jalan ke tempat tue di tutup sebab tengah repair gara-gara rosak teruk masa jishin dulu. Naik pening kepala nak cari jalan lain pula, last almost 4 hour baru sampai dah tengah hari pun. Lunch dalam keta jer masa tue.


Masuk kat kouen ni tak la mahal pon parking ¥500 duit masuk for adult ¥400 and kids ¥80 jer. Masuk jer serbu ke tempat tulip dulu subahanallah ramainya lautan manusia di situ. Ai part orang ramai memang stress sebab tak suka sesak-sesak gitew (ngada ek). But bila tengok tulip macam kurang dari last year dan ada tulip yang dah kembang ada juga yang baru berputik. Maybe sebab weather this year macam pelik sikit kejap mendung kejap cerah dan tertiba boleh hujan plus angin kuat...habis macam mana bunga nak kembang ngan jayanya. Tapi seri tulip tak pernah pudar...ai sukerrrrrrr! moh layan pics yang tak seberapa nie. ai pilih tak banyak sebab dah upload kat fesbuk....@____@





Ai memang resaiz pic kasi kecik sebab if not besar dan berat nak upload kat blog. Lepas layan tulip dan berpose tak hingat donia kami gerak ke atas bukit tengok bunga Nemophlia plak...kirei sangat nampak macam lautan biru pun ada... bunga ni tak berapa kembang lagi if dah buka kelopak bunga tue mesti lagi cantik.



Duduk kat kouen ni pow tak lama sebab bila petang angin kuat plus sejuk tak tahan rasanya so balik lebih kurang 3.30pm elok keluar dari situ dah start hujan, sampai kat area Tsukuba shi dah start hujan batu OMG terkejut giler kami masa tue...besar-besar pula ...risau gak takut cermin keta pecah nasib baik ok...alhamdulliah Allah permudah segalahnya.


Balik dari Ibaraki kami tiga beranak down with fever,cough and flu paling teruk Adam la...cian tengok dia dah 2 weeks tak lega-lega lagi...if kami sihat memang plan nak join BBQ geng Yokohama sekali dia orang buat farewell untuk IDA. Rasa keciwa sangat hope ada kesempatan di lain hari untuk gather lagi InsyaAllah. Dah 2 hari berkurung dalam umah sebab tak sihat plus weather sangat tak elok so ada balance 5 hari lagi hope kami akan sihat sebab nak jejalan hahahaha...plan banyak kena cancel maybe ada hikmahnya (ayat penyedap hati :-p).








6 comments:

Ijah EmoTemo said...

ok sekali lagi nk pitam tgk tulip dkt sini pulak. hik hik hik.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ijah tlg jgn pitam d sini
Actually baru jmpa 1 lg tmpt tulip yg best gak
Tgk if kami oke blh berpose d sana plak ahaks!☆〜(ゝ。∂)

fernando said...

Andai kan tulip bisa tumbuh mungkin banyak petani tulip..salam mbak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

fernando::salam, mungkin jugak ya :))

IDA said...

cantik kan tulip dgn nemophilla tu..teringat tahun 2009 kot pegi sana :-) moga cpt sembuh ye

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

thanx mama ida now ai cuma flu...tisu habis berbakul2 nie...biler kiter nak jmpa last b4 u blk for gud ni ek??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...