♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, July 15, 2011

♥ Disney Resort Line ♥

Disney Resort Line (DRL) comey khen design densha/train ni


Last week boleh dikatakan banyak n3 berkaitan ngan Disneyland dan sewaktu ngan nya kan. Kali ni last n3 berkaitan Disney (promise hikhikhik). Citer pasal densha/train comey yang selalu pusing area Disneyland. Cuma ada di sini jer...if nak pergi ke Disney Sea memang wajib naik Disney Resort Line(DRL) ni kecuali if uols pergi ngan kuruma/keta so yang itew tak perlu la.


Ai tahu kewujudan DRL waktu memula terjah Disneyland pada may 2009 masa itew tengah Q nak beli ticket bila tengok densha ni lalu kat atas...ala-ala monorail la tak de driver semua automatic gitew. Then di sebabkan masa weols gi dulu tak sempat naik DRL so darl bawa lagi jejalan naik waktu fuyu/winter 2009.


kebetulan masa weols pergi dulu waktu tu nak Xmas so banyak deco yang comey2 nihonjin buat kat dalam eki/station dan semua deco berubah ikut musim.



Memang 1st time naik 2009 itew agak jakun sebab DRL ni sangatlah kawaii ngeee....then bila weols selalu turun Tokyo dan singgah kat Maihama memang wajib naik DRL untuk suka-suka jer.


Eki/station yang ada dalam Disneyland ni cuma 4 yang mana boleh naik DRL. Antara eki itew ialah Tokyo Disneyland Station, Resort Gateway Station, Tokyo Disneysea Station dan Bayside Station. Nak naik pun murah jer sorang bayar just ¥250 ke mana-mana eki dalam ni. Selalu weols pusing 2 3 kali sebelum turun sebab tak puas duduk dalam itew...JAKUN lagi khennn hahaha.


map eki yang DRL stop

tempat beli ticket semuanyer machine

banyak giler bentuk mickey ni...kawaii...ai suker sangat ngeee

yaya ai know...uols mesti cakap mak budak lagi super excited compare ngan si anak khen...


Ok done....insyaAllah n3 berkaitan disney next year plak ai buat if weols terjah Disney Sea yer...


nota ibu jari manis ai::diri amat letih lately gara-gara cuaca terlampau panas...TQVM for reading.






33 comments:

ijayuji said...

Salam ayu!! morningg!!! MMG KAWAIIIIIIIIIII sumenyer bentuk mickeyyy cermin yg kat pintu ayu posing tu pun mickeyyy hihihi.... tempat pegang tu mickey! sume2 mickeyy! kepala tikus tuuu :D ni yg rasa tak sabo nak pergi! agak2nyer yg ada kat luar negara mcm spore atau hong kong mcm ni jugak eak?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ika::morning awal terjah umah ai...sori la x mandi lagik...uwekkk hahahaha

khennn kawaii ne...ai rasa x der la...just ada kat Tokyo Disneyland jer....eh hary itew gi disneyland x sempat naik ker???

Niena Pengembara Ilahi said...

selamat pagi ~.~

erm.. cantiknye, suka tgk....
kawaii tu ccantik kn?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::clap clap clap pandai kawaii itew cute or cantek la....ngeee *______:

azam said...

wow.....bestnyer.....tak kesampaianlah hehehe......bilalah boleh g sana

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jgn ckp gitew bro...mana taw ada bizz trip ke situ leh la naik hikhikhik

YONG JIAO XIU said...

kawaiiiii..sy blh tgk je la.nak pegi,mmg tak dpt. hehehe jamu mata kata sini saja

Jue said...

blom sampai lagi Disneyland..huhuhu..alasan bos sgt bizi..hahaha..tapi dh masuk dlm list wajib terjah sblm balik Mesia..nice info ayu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::apa yang yang kawaii (ai ker??? lempang pp sendiri dush dush hahahaha)

x per jadikan impian mana tahu tercapai hajat nk sampai nanty...@_____@

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jue::bz la byk benda nak kena buat ....syg dah habes promotion ticket itew...nnt tgk masa aki plak mana taw ader...gi masa aki ok gak x sejuk x panas...

Hanis MY said...

bestnyaaaa byk kali g disney i likeee, i suka disneyland dr disney sea...

wahh nak g sopim outlet eh syoknyaa... kitaorg belum apply tol free tuk mangsa jishin tu kalau tak leh join, tapi join mamam jela hehe...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

setahun sekali jer terjah disneyland itew hanis oiii...eh ader ek tol free unutk mangsa jishin ngan tsunami? bagus betul...apply la cepat leh berpoya2 b4 uols blk for gud nanty...

Syaima' said...

tak sabarr nye nak pergi, kak ayu, kitorg nak pergi nanti tapi kitorg mcm malas sgt nak naik rides, sbb saya adalah penggayat gila dah serik naik kat goldcoast, so untuk bergambar banyak2 dengan mickey minnie sume tu, disney sea or disneyland?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kalo x mau rides so syaima boleh gi umah pooh dan mickey sebab selalu kat citu ramai org Q almost 2 jm b4 nak masuk taw....urmmm rasa disneyland better la...syoknyerrrrr nak ikot gak lagik sekali lagik...ngeee

アヌム ちゃん said...

Semua bentuk mickeyy..sgt comel..suka2..huhu..nak pegi gak..sobsob..

aaa macam jalan2 tak kesah je..cuma kalau nak mandi laut tu risau sikit hubby ckp la..so sy menurut perintah je..heee..jauh mmg jauh kan laut sini dari sane..tp tu laa..folo je la big boss..huhu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum akak this year pow x mandi laut mcm selalu....cari water theme park jer kot...but byk tutup sebab nk save letrik...sob sob

Anum said...

wow bestnya
bila la dapat pg nie

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

request honeymoon trip kat ur husband hikhikhik

Nieza said...

betulx3 maknya lak nampak over dr anak tu...hehe jgn marah gurau jer kalau akak pun suka...bila nk bawa akak lak pi sana tu ayu?...:)

anie,Nagoya said...

nak tnya, leh tak kalo umah kkanie ni semua bntuk cam disney?aduh...lari org lam umah ni.hahaha....tapi nak sangat.bukan bdk je.rasa2nya..makcik2 yg sewaktu kekita ni pun kalah dari bebudak.lagi2 a.y.u ....lariiiiiii....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.nieza boley jer bawa bila akak dtg cuti2 jepun na(^_^)☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kaka cantek hahaha ai mmg kanak2 riang gitew...x kisah seribu Kali terjah pow x pe ngeeee...dh tua2 nnt mood berubah kot nnt (^_−)−☆

ieda said...

cantik2 tempat nie dik .. ermmm tgk pic je lah akak nieee huhuhu

Asrul "iLham" Sany said...

super kawaiii

jeBateja said...

den poei Universal Studio Singapore...ada gak monorail ni....tapi masa balik baru den naik...free....ahakz....err...tak de gambo awekz japan ke....ahakz....ahakz...gurau....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::mmg cantek sangat...ader rezeki akak pow boley dtg

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Asrul::ngeeeeeeeee hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jeBateja::uiks kat USS ader ke???
sebab USS bukan disney...nanty ai terjah USS next year...usha betul kerrr??? :D

Papa Mifz said...

seat kat dalam train tuh nmpk mcm sgt selesa yer...mcm ala2 sofa eh...terbaik la...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

empuk gitew...tue yg malas nak bangun hikhikhik

Umie said...

aww..tengok kat dlm densha tu buat aii pun teruja nak naik nie..ok uols, next year kite pi terjah sesama ok..;-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ader geng baru best nak berfoya2....
no hal marik2 ngeeee!

siti said...

Salam Hai Ayu...teruja tgk gambo u tu...ntah bila la nak sampai ke sana...salam perkenalan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...