♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, July 4, 2011

♥ 9 hour @ Tokyo Disneyland ♥


kalo la castle ni ai yang punya...indahnyer donia :D



As salam uolls laling2 ai semua, sapa rindu ai right click hikhik...3 hari cuti actually give me super tired habis sengal urat kaki tangan sakit macam nak tercabut pun ada. But benda ni selalu rasa kalo gi disneyland. Yalah asyik berjalan dan berdiri mau kaki tak sakit....nampak sangat ai macam dah makin tua uwaaa hentak kaki.Bangun pukul 4am bersiap sejam lebih then breakfast kat sukiya then naik densha pukul 6am sampai dekat maihama eki 8.35am...senaja kuar awal sebab naik densha waktu office hour ni sangat menguji iman....macam baru kuar dari sarang semut...manusia ramai giler.


landmark WAJIB kena snap kat sini :))


Sampai kat disneyland beli ticket alhamdulliah dapat ticket promotion ¥4900 dari harga asal ¥6200. Tahun 2009 weols naik 11 attractions kali ni just 8 attractions. Last year weolls gi naik keta di sebabkan this year weolls stay kat hotel so better naik densha tak der jem bagai nak masuk tokyo itew...sebab jem itew bisa buat ai hilang mood....(ayat eksen nie :D).


see ramai tak orang beratur itew??? tahu tak untuk apa?? hanya untuk sekeping gambar macam kat bawah nie....

jeng

jeng

jeng

jeng

45 minit Q hanya untuk sekeping gambar tak sampai 1 minit...sigh but terpaksa sebab dulu gambar ngan mickey tak der...



Kali ni weolls just sempat naik 8 attractions jer compare tahun 2009 11 attractions sebab letih tak tahan ngan weather yang terlalu panas....antara attractions yang 2 kali weolls naik ialah splash mountain (critter country), pirates of the caribbean (adventure land), It`s a small world (fantasy land) dan roger rabbit`s car toon spin ( toon town). Attractions yang baru try plak big under mountain, mark twain riverboat (western land), star tours (tomorrow land), peter pan`s flight (fantasy land). Sebab dulu dah pergi so boleh tahu yang mana best....but kali ni naik yang slow jer sebab si adam macam jadi penakut plak...asal naik attractions mesti tanya laju tak, jatuh kuat tak..maybe dia agak fobia lepas naik tower of the terror last year kat disney sea sebab benda tue jauh macam free fall ...jangan kan adam ai pun seriau ngeh ngeh ngeh.Even weolls penat but gagahkan diri masuk di setiap land at least 1 attractions if not rugi ooo :D...but macam biasa setiap attractions nak masuk kena tunggu paling kejap 50 minit sebab orang ramai sangat. Fast pass weolls guna untuk splash mountain jer yang lain tak sempat dah habis....


Splash mountain...dah biasa naik so darl dah tahu camera kat mana...OVER x?

yang nie tahun 2009...persamaan ai both tutup mata...adess apa kes??? kes takut lol~

yang ni view yang ai snap waktu naik mark twain riverboat...boley dengar theyolls jerit :D


Cuma satu jer benda ai tak suka bila tiba waktu makan sebab susah nak cari makanan HALAL amat la seksa jiwa dan raga....rasa kat disney sea ok lagi sebab ada nasi ngan seafood...but kat sini banyak food yang kids makan jer....last weolls makan ebi/udang burger jer untuk lunch.


set lunch weolls...adam sempat tidur 10 minit sebab super tired...pity my lil boy


Kali ni weolls pergi agak kejap compare ngan tahun-tahun lepas selalu balik waktu malam sempat tengok hanabi/bunga api but kali ni pukul 6pm dah balik lagipun hanabi theyolls cancel sebab nak save bujet dan letrik (ada kaitan ke???). Plus keletihan tahap dewa dewi sebab panas...sangat tak sesuai nak jejalan waktu natsu ni. Weolls banyak beli air...berbotol-botol air dah la sebotol air kat dalam tue ¥200. Dekat 15 botol gak habis weolls minum. Before balik sempat lepak kat cafe ni sebab ada jual cookies comey dan yummy.



sangat enak di makan begitu saja...hikhikhik

ai suka collect dan simpan ticket disneyland or sea kat dalam album..kenangan gitew~




nota ibu jari manis ai::urmm pics ada kat fesbuk dasar pemalas nk tempek semua kat cini...nanti ai akan citer pasal hotel yang stay oke....arigatou sudi baca uolls...♥



39 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

best nya...huhuhuhuhu,...bila tahun eden nak sampai ni....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakD x per AA dah murah..
ader rezeki sampai la nanty :)

Hanis MY said...

bestnyaaaaaa! nak2 leh bergambar dgn mickey...susah tuuu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

terseksa urat kaki beratur nak bergambar ngan si mickey tue wahai cik hanis....hentak kaki...:D

Nieda said...

Sukanya dpt g Disneyland Jepun...!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

suker plus letih la akak :D

Syaima' said...

hi salam kenal!
mana lagi best eh?disney sea ke disney world. raya ni kakak n hubby n baby nk dtg nihon ni nak bwk diorg tapi taktau nk bwk mana satu.nak masuk dia pass lain2 eh?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hye syaima tq singgah
actually if ikut ai lebih suka disney sea la sebab attractions dia banyak yang best for adult but if ada baby or kids better bawa gi disneyland la...sebab situ byk attraction yg kids leh naik...yes disneyland lain disney sea sebelah dia...pass lain2 then waktu masuk pun lain...disneyland awal sejam dari disney sea.

anie,Nagoya said...

Tak sabar nak nnt cite hotel disney.byk jumpa gmba mini n miki yg tersembunyi?my dream nak lepak kat otel disneyland.jom kumpul duit thn depan kita serang usj.hanis jom kite gegamai gegedik kat usj.kalo ada geng, alangkah meriahnya.hihihi.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::esok ai letak n3 hotel tue na...sebab tgh dok edit lagik pics...but otel ai x semeriah mcm otel disneyland tue la...bapak segala mahal hahaha...nk gi USJ kena ada 8man sebab jauh giler...insyaAllah kite rplan elok2 mcm mana k...

Syaima' said...

ooo.baby kalau br 2 years ++ ade ride jugak boleh naik ek?tapi baik pergi yg best untuk adults kan.baby kecik lagi bukan paham pon.hehe.thanks!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dekat toon town ride untuk baby....arr gie yg best la baru puas haty...dan disney sea selalu x seramai mcm disneyland

sephia said...

jeless...bercita2 jugak nak ke sana..

nyonyacyber said...

uishh hentak kaki sampai belubang lantai aku hari nih bila baca entry hang! jeles tahap cipan bin cipun.. uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sephia::mari la ajak oppa uols nanty
leh kiter berfuya2 :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

peah::p yang dekat dulu la
universal studio spore not bad jugak la
aku ingat nnt blk cuti kt mesia nak terjah citu kejap ...:D

Asmara said...

wah!! best2!! tp yg tak best time menunggu tu kan, sampai lenguh2. eh fastpass tu ada lagi ke. mmg berbaloi la, disneyland lg best dari usj. hehe...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::if x salah just 5 attractions yang ada fast fast ....but teringin sgt nk gi USJ...uwaaaa hentak kaki :D

ijayuji said...

Curlaasssttttttt!!! i like byk2!!! BESTNYERRRRR!!! ai tunggu kids besasr sikit lah baru bwk jalan, tak pun kalau nak pergi tggl ank2 bapak ngan mak jer pergi boleh gitu?? wakakakka.. tak sampai hati tuk meninggalkan budak2 semata mata ingin berpoya poya ke disneyy tempat budak2 :D Tp mmg best lah! suke sgt tgk disney kat jepun bersih, teringat dulu2 pestaim pergi dgn ninja, masa tu tak takut lagi naik roler coaster ke apa tp skrg dah tua n byk tragedi takut dah nak naik menda2 tu sume hihihi... kalaui g disney nak ambik gmbr byk2 jerr kan kan :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hahahahaha IKA uols dah jangkit virus dari ai ek??
cara type dah tukaq pesen gitew ngeh ngeh ngeh
kalo uols gi xpayah gi disneyland gi disney sea la...letak anak2 kat disneyland(kijam x)...owh ai la ni naek roller coaster mesti jadik GAYAT sket...heart mcm dah terkuar gitew...mcm uols cakap la maybe umur dah menigkat kot...uwaaa hentak kaki :D

Ijah EmoTemo said...

wah seronok nya!!!! jeles jeles *nangis*

r.a.firdausi said...

BESNYEEEERRRRR....... :)

ieda said...

aloor winduu ler .. gi jauh nie .. ekek
nak FM .. best2nyaaaaaaaa dikkk ! huhuhu bilalahhh akak nak dpt gi nie huhuh
tgk pic je lahh huhuh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah meh ai lap ayaq mata uols na....:D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

r.a firdausi:: tq sudi terjah sini...wink*

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::fm disneyland mcm x der jual la...if not dah lama ayu beli :D

YONG JIAO XIU said...

owh letih gak klo kena nanti smpi 50min. pastu main tak smpi 50 min. hmm agak2 klo naik suma benda smpi 50min mau termuntah. heheheh.
ari kerja pun ramai org...agaknya klo weekend plk cmne lah ye or time school holiday?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

50min tue kira biasa jer...boley jadik sampai 2 hour kalo ramai orang...actually leh check kat website disneyland brpa yang akan dtg...selalu paling sket pow 15 ribu and above la...kalo school holiday memang kat calender tue color hitam mean orang ramai la...jgn gatai carik penyakit gi waktu tue hikhikhik :D

アヌム ちゃん said...

bestnyaaa k.ayuu..mahu jugak pergi sanaa..tapi kalau nak pergi, takmo time natsu la..panas kan..heee :) tapi takpuas la tengok gambar..kecikk..ksai besar sikit..heeee~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum mmg akak kecikan dalam belog sebab if not berat...kasi link fb akak add ...tgk kat fb la senang :))

Juwita Jamaludin said...

ayu ada promotion ke.. bestnya dapat tiket 4900 je.. tula dah natsu mesti tak larat nak jalankan panas.. tu akak tunda nak gi nak gi aki nanti la insyaAllah

Nieza said...

bestnyer jln-jln ke disneyland tu ayu...tak ajak akak pun..huhu nantila pi disneyland paris la..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::arr ada promotion untuk 3 ken chiba,yokohama ngan saitama kot...but weolls pow terlepas sekali...rezeki gitew...:))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza::nak ajak jauh bonar lagipow akak so bz jejln khen hikhik....

niena shopping2u said...

wahh bestnye dpt dok negara org :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hi niena:: alhamdulliah dapat dapat ai merasa...:))

Umie said...

uolls... thn depan kite pi sama2x noo... thn nie mmg tak dapek arr..muaz blm kenal erti exciting...ekkeke

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

next year ai nk terjah disney sea plak...if uols join mesti best lagik...reramai baru meriah ngeh ngeh ngeh

happyichigo♥ said...

aaaaaaaaaaaaiiiiii rindunya kat disneyland....!!! memang betul nak ambil gambarngn mickey kena beratur lamaaa..dira tak sanggup lah..masa dira g disneyland cume dapat amek gambar ngn dwarf si snow white aje..sob sob..dira nak amek gambar ngn miss bunny sampai berebut2..last2 fadep trus blah sebab nak main rides! haha

ai serono boleh selalu ke disneyland kan..setiap seasons mesti berumah2..waah bestnye..rinduuu kat disneyland rindu kat jepppppuuuun! dira sedang collect duit nak ke sana lagi lah boleh bawa sophie besar skit kang...insyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...