♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, July 6, 2011

♥ Disney Resort Cruiser ♥


Cherita pasal disney tak habis lagi...hikhik jangan buhsan yer uolls, mana tahu ngan info yang ada nanti berguna kat uolls bila terjah ke disneyland :)). If ai gi disneyland mesti selalu tengok bus disney nie...hati meronta-ronta nak naik but sayang seribu kali sayang tak boleh naik gitew yer kecuali la uolls stay kat mana-mana official hotel of Tokyo Disney Resort baru leh naik.


inilah rupa bus yang super cute tue....@____@


Finally boleh juga ai merasa naik bus nie sebab weolls stay kat Tokyo Bay Maihama Hotel Club Resort..yang bestnyer FREE (OMG free yer uolls) tak payah bayar, ada setiap 5 minit sekali from hotel ke station and return dalam disneyland. Masa turun dari disney resort line kat bayside station ingatkan kena jalan kaki ke hotel nasib baik tak payah sebab hotel sediakan perkhidmatan bus nie terus ke hotel ....namanya DISNEY RESORT CRUISER...1st time naik rasa macam dalam mimpi jer....semua deco dalam tue guna bentuk mickey alahai kawaii giler...



MARI KITER CUCI MATA TENGOK PICS DI BAWAH NIE *______*


tempat driver pow canggih


rupa kat dalam bus

bentuk mickey di sana sini~


Actually bus ni ada 2 jenis yang ke bayside station seat kat dalam jenis ini.



seat yang weolls duduk ni yang belakang sekali...kawaii kan seat dia siap ada patung mickey kat belakng tue....abaikan muka ai yang pucat lesi lepas mandi...terpaksa kuar cari makan sebab lapar giler.



Untuk yang ke Maihama station pula jenis seat yang muat ramai orang.

agak blur pic sebab terlupa tukur ke mode auto sebab darl suka buat guna manual ngeh ngeh ngeh.

lepas turun baru sempat nak klik2 kat depan bus nie...actually ramai orang ni Q nak naik dekat maihama station!





nota ibu jari manis ai::sekian n3 untuk bus...best trip ke Disneyland kali banyak benda baru yang ai buat ...ureshii :))








30 comments:

amjan33 said...

dengki dengki dengki dengki dengki!!!! Menci tau Darwin takde Disneyland!!! Yang ada Aboriginal Land je.... Penuh dengan orang hitam hidung kembang. Tak suka!! Nak gi disneyland juga!!!

p/s: mintak laki uols punya bini punya emel. Nak invite ke blog mewah iols sebab iols dah sekat viewer.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

iols puw kureng gemar ngan owg itam itew...larikkk

berbelit baca ayat uols...cakap bhsa mudah nak email iols ek??? curlastt belog mewah gitew...ahaks...apa kes private dah???

nie email awek_ranggi2@yahoo.com

siler jgn pitam baca url email iols yer...zaman muda belia nie hahahaha

Kamalia said...

wah..wah..best gilos..kami ntah bile dpt pi sana.tp,bgusla yu dah entry psl disneyland,bolela ai guna nnt bila nak g sana ek..
p/s:muka yu lain benor bila pakai itu cermin mata.siyes.look totally different kalu guna itu contact lense..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lia::boley biler ur kids besar sket
if anak kecil susah skit nk bersuka ria nie

nota ibu jari manis ai::buruk ekkk ai pakai spec??? nak buat mcm mana rabun uwaaaa hentak kaki

kew_chop said...

bestnya gi disneyland adam dah besar. saya dua2 dah pegi disnesyland n disneysea tapi bawak 'handbag' kecik2 so tak dpt main byk sgt, tapi tetap happy bila tengok anak2 happy gi sana (^o^)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

murni::masa akak gi thn 2009 byk juga attractions yang x leh naik sebab adam x cukup tinggi...now semua dah leh naik...just kat disney sea jer ader byk x leh naik plus dia jadik penakut lepas naik tower of the terror tue *____^

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. Betul2 comel bus tu akak pun suka tgk.. Take ayu catat dan sharekan semua yg ayu rasa dan pengalaman tu suka baca tau

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::if kids naek mesti theyolls lagi suka sebab comey gitew...adam naik sampai tak mau turun sebab best katanyer hahaha~

ieda said...

aloor dikkk bestnyaaaaaaaaaaaa eiiiii kalau ada peluang mcm nie sure akak nak gi punyer !

dia punye cruse ada mcm kat mesia akak tgk nie .. ye dik ?? :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::akak org ke 2 yg ckp bus ni ada kat mesia....ai x sure sebab x biasa tgk...kat mana ek???

Asmara said...

hotel kami duduk dulu pun ada bas ulang alik ke disneyland, tp xde gamba mickey semua tu.;( hikhikhik.. isk kalau dpt mkn dlm hotel dia lg dahsyat ye, semua mknn pun bentuk mickey2 dia tu. betuah la ayu!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::yang comey sebab bentuk mickey tue jer hahaha...
makanan kat hotel 5 start x mampu nak makan kami 3 beranak...doria seafood pow ¥2000 lebey satu...ngeeee x sanggup buang duwet ke citu...kami makan kt luar x makan kt otel ...ngeee :-p

YONG JIAO XIU said...

wah cute la bus ni. klasik r tgk bus ni. hehehe. mcm dlm cter apa ye...hmm buat perah kenangan lama ni. hehehe rupa depan bas je lah. dalam mmg confirm tak sama gan mana2 bus pun.
ha nti trun tganu naik bus ke taman tamadun islam, bus depa pun cute gak.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong sama ngan ai dok pikiq kat movie mana tgk rupa bus gini??? x jmpa2 lagik pow...uwaaa

Hanis MY said...

bestnyaaa boleh naik bas tu....ahauww comel dress biru u tu i likeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Naek bus comey pakai pow kena comey gak la Hanis.....ahaks !(◎_◎;)(~_~;)

Asrul "iLham" Sany said...

xnak dress up cam disney princess skali?

;D

Nieza said...

bestnyer ayu... wish akak could be there 1 day..InsyaAllah.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::utk gegurl jer yg tua mcm ai nie x sanggup nak pakai...ahaks!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza::insyaAllah murah rezeki nanty leh kiter ketemu yer :)))

anie,Nagoya said...

tgk je....tak penah naik.kalo naik gerenti gayat.akan dtg nak naik semua le.sowang2 pun tak pelah....

hubby ada kata nak cuba g disney kat hong kong tu.huhuhu...moga makbul le.kahkahkah....

Schajar McFlurry said...

buleyh maen hidden mickey nie... spe carik paling byk mickey menang... hehe,,,

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::apa yg gayat??
naik bus pow gayat ker??
owh dineyland HK kwn ai ckp kecik sket comey kat sini...gi la best leh berpuya2...ngeeee :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::khen...best games gitew hahahaha

kyo_9 said...

amboi..
macam maknya lagi happy dari si anak jer dalam gambar tuh.. ;)

hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kyo::mama dia pura2 jer tue...nk sembunyi muka letih...ahaks :D

Ijah EmoTemo said...

comel je deko mickey mouse tu yuols! hiks.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kat sini semua comey2 yunk....
jom serbu nanty :))

amjan33 said...

ya hampun... kalau si anak uols baca email uols tu, harus beristifar 1000X...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Relax la bro now pow ranggi lagik cuma ranggi muslimah hikhikhik larikkkkkk(⌒-⌒; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...