♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, December 12, 2011

♥ Short trip to Karuizawa ♥

Minna san konichiwa...2 hari jejari runcing montot ai tak type apa-apa kat blog ni. Arigatou uols yang sudi terjah even ai tak update apa-apa pun. Last weekend hari Sabtu weols terjah Karuizawa kat Nagano ken...kali ini kira second time weols sampai Karuizawa memula terjah 22 Nov 2009 masa tu terjah naik shinkansen/bullet train kali ini darl nak drive plak almost 3 hour juga la then 1st time jejak kaki kat Gunma ken...even berjiran ngan Tochigi but weols tak pernah ke situ sebab tak banyak tempat yang boleh di terjah ngeeee...Gunma ni di kelilingi oleh gunung jer.


antara view yang sempat di snap dalam keta....


Weols bertolak pukul 7.30am then sampai kat Yokogawa eki pukul 10.30am. Di sebabkan weols tak tukar tayar fuyu/winter sebab kat tempat weols tak ada yuki ...amatlah rugi jika tukar tayar hikhikhik so weols tak boleh gi Karuizawa ngan keta  sebab naik bukit then ada ada yuki/snow kat atas tu...siap ada waring jalan lincin lagi. So weols parking keta kat Yokogawa eki then naik bus ke Karuizawa eki...actually just 8KM jer but di sebabkan perlu naik bukit yang 700 meter dari aras laut 35 minit juga baru sampai. Naik bukit ni macam gi Nikko la....ai sangat gayat naik tinggi-tinggi ni ...risau ooo!


ini bus yang weols naik....bersama model kecil ai auwww!


Alhamdulliah masa weols sampai kat Yokogawa tu check scheduler bus pukul 11.05am jalan kira tak la lama sangat nak tunggu. Ticket just ¥500 sorang dan adam tak kena bayar sebab tak masuk sekolah lagi....kira total weols gi balik sorang ¥1000 jer la. Bus ada setiap sejam sekali jer ke Yokogawa-Karuizawa-Yokogawa.  Plan ke Karuizawa ni last minute actually plan sebenar nak gi market basah kat Oarai tetiba darl tukar plan ajar gi sini sebab nak tengok jam kat outlet tue.


Yang pemes kat Karuizawa ini ialah Karuizawa Prince Shopping Plaza (KPSP) kat dalam tue memang banyak outlets yang best....banyak juga outlet yang tak ada kat Sano Premium Outles ada kat situ. Berbinau lagi biji mata ai ...nasib baik dah dapat bonus musim sejuk...pewitttt! 


                  left::22 Nov 2009                        right::10 Dec 2011                                                       alahai rindunya nak badan gituew...slim la dah BAMOK uwaaaa hentak kaki...susah nak terima kenyataan diri makin KEMBANG ni!


Memang senang nak terjah sini sebab dekat ngan eki...turun tangga Karuizawa eki dah sampai KPSP. Dulu masa terjah yuki just ada kat 山 (bukit) but hari tu sepanjang jalan ada yuki....Adam syok leh main kejap ouch!


budak yang excited nak main yuki


Suhu -2 deg masa hari tu plus ngan angin yang sepoi-sepoi bahasa....samuii/sejuk giler nasik baik pakai baju tebal...! Pics tak banyak sangat sebab bz shopping jer lagipun darl pegang DSLR so wajib gambar tak banyak hahaha.


weols mulakan sesi bergambar b4 start shopping...if dah shopping memang malas nak kuar camera dah la tangan pedih giler sebab lupa pakai glove uwaaaa!


candid ada makna ni ....nak compare ngan tahun 2009

jeng 

jeng 

jeng 


persamaan ai boots & jacket ...si adam masa ni kecik lagi now dah besar...ai makin BAMOK sigh!


Ai tak beli apa sangat kat sini just heroes yang banyak memborong jeans, baju & kasut sale start from 40%-80% GAP pun banyak prince dah down giler-giler memang untung beli sekarang. But untuk ai sebab tamak nak tunggu Xmas sale juga kat Sano Outlets nanti ngeeee.


Just one problem bila terjah sini susah giler nak jumpa makanan yang boleh di makan ....even udon or soba pun tak ada...sigh keciwa weols last terpaksa masuk makan kat kedai sushi mahal tu la...cuma ada 1 jer kedai sushi kat situ. 1st time merasa sushi yang mahal dari selalu...kani/grap sushi sepinggan ¥539, kira sushi yang paling murah start ngan ¥258 paling mahal ada sushi sepinggan ¥852....glup hahaha tak puas makan tetiba rindu SUSHI RO yang murah dan sedap tue ....kedekut giler khen!


menu paling malatop boom bomm gituew unagi sushi ...perhhh tak pernah makan unagi sushi sesedap gini...dah la isi dia tebal macam makan nasi unagi jer...yang ni rega dia ¥398. Yang ni ai recommend uols try if terjah kedai sushi tue....tak menyesal order taw. 




Lepas puas shopping, makan & jalan-jalan weols balik ke Yokogawa plak sebab nak terjah Village Train kat situ....esok ai update pasal tu plak ekk!










30 comments:

azam said...

konichiwa

erk....sejukkkk.......

ajumohit said...

ayu, bestnya dapat shopping baju budak2 less giler2 mcm tu...posing tu gayanya sama je ye eehhehe

et said...

beshnyer depa....comey adam posing ngan mama dia(anak ker adik)hahaha...uols mana ada bamok ler..ok pa..

lieyalatif said...

bestnye sis.....sonok tul dpt merase duduk di negara org ni...lieya pun ramai kawan2 yg berhijrah ke jepun...ade ikut husben keje sane, ade sambung master.....layan blog2 dieorg mmg best jek.....layan kisah sis pun best....

sis, i love sushi!!! terliur tgk unagi tuh!!

Syaima' said...

Best2 shopping. Tak g tgk oita illumination kat gunma?

Teratak Hami said...

Tochigi takde yuki lagi ek? Gaya pimpin Adam sama jer dari 2009 sampai ke 2011 :-)

nyonyacyber said...

wahhhh beshnyaaaa!!!jeles ni jeles :p

say to easy=) said...

wah bestnya!

YONG JIAO XIU said...

tengok adam kepal salji macam kepal nasik, woa rasa ngilu sejuk kot. selamba je adam kepal ya. igtkan family ayu jenis tak rasa sejuk sangat. hehe.
n i notice yg ayu bergaya gan sling bag baru. hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 bestnya....terasa mcm kakD pun dok main sama yuki dgn budak hensem tu...cumil la dia...

ieda said...

dikk ok ape .. kurus maintain je ..
hurmmm x der lah gemuk2 sgt
syokknyee main salji nie .. hurmmm sure sejuk kan .. :)

terliuq kejap tgk sushi tuu .. adik dah jadi pure jepun dah kan .. duk lama sana .. masakan jepun semua tahu :)

aleen aiden said...

aaaa bile alin nak dapat main snow nih....hu3

Cik TeN10 said...

perghh mahal gial sushi dia !! yg unagi tu nmapk pn mcm sedap.. bila dpt trun jalan2 area bawah pulak.. asyik kt tohoku je.. borink dh tengok yuki ! haha

Papa Mifz said...

Jalan sakan yer,syok nyer..

Jue said...

wah best nye!!!model kecik ko mkn ensem dah lama2 kan..husband ko dlm gambo mcm muka asben vanidah imran dan ko punya boot...omai~ aku adore gilers weh!! stail lah!

アヌムちゃん said...

dh lama x terjah outlett..huhuu.

Ijah EmoTemo said...

noks!! sukaaa sgt tgk gmbr candid yu dgn adam! comeeel! ;)

kasihredha said...

cantiknya...
bilalah dpt kesana agaknya.
tengah berangan2 ni :))

Outbound Malang said...

hadir sob,nice post.. :)
salam blogger dan sukses selalu..:)

Juwita Jamaludin said...

Ayu betul2 sale gila2kan.. Akak gi gotemba tapi x sempat lama dah nak tutup .. Tgk kat gap boleh pitam rada nak beli semua.. Huhuhu..

Hanie_Dew said...

yuki. bila la aku dpt merasa pegang yuki tu.

pix bole plak ada pose sama kan. hahhaa..sah sah bole buat comparisson. kikikik..

maceh..LS tu mmg kawaii..macam fan dia yg dua org ni jgk. kekekekekek =p

Rtp Farra Arisha said...

hehe, what such a great lovely moment. when i being there soemday, you can be my travel quide as you much more expert about all at japan..kehkehkeh :D

konde said...

wow nikmatinya melancong :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Asmara said...

Ayu! rajinnya tukar gmbr header. hari2 datang mesti bertukar. cecantik lak tu.:D
* syoknya dpt bonus! best betul japan semua pekerja wajib dpt bonus. gomen pun dpt 1.95 bulan. fengsan!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Cantiknya permandangan kat sana..sejokkkkkkk

Dalila Hamid said...

aduhai.... bestnya tggl sana... dpt main salji lak tu....

JHaZKiTaRo said...

bestnye jalan2 jepun.. ntah bile baru boleh sampai.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

jeBateja said...

kelako....buleh plak di banding dgn 2009.....tapi den nampak sama jerk...tak de beza pun......ke mata den sakit...ahakz

Kamalia said...

Berebut iphone dgn faeiz,ssh tul nk abiskn bc 1 entry nih.br baca die dah mntk balik..ai serius suka gmbr u dgn adam tu..sama sungguh..haissh,mana ade bamok,kuruih ja ai nmpk..

Juliet_iRa~" said...

bahagiaaa la tu sbb tu tembam sikit..
heee..

xdamok la kak!cun lagi..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...