♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, January 5, 2012

♥ Water Taxi ♥

Lepas habis makan kat Fisherman`market (nak baca n3 tu kat SINI ek) terus weols turun jejalan kat bawah area warehouse tue...memang best dekat ngan port gituew. Memula plan nak naik bus balik ke Sakuragicho eki but last cancel lepas si Adam excited nak naik water taxi. Kebetulan waktu nak naik tue water taxi tue baru jer sampai....(tetiba teringat lagu Mr Taxi from girl`s generation tue wootz wootz )


ini la rupanyer water taxi tue...comey khen ngeeee


nak naik water taxi ni ikut kat mana  port yang uols naik dan nak stop. Weols just beli ticket from sakuragicho  to yohomaha eki jer...sorang kena bayar just ¥580 jer, adam tak kena bayar sebab tak masuk sekolah rendah lagi.


ini schedule dan route yang water taxi gi...for 1 day pass just bayar sen yen jer...pusing sampai muntah ngeeee!


 ini lah ticket dia...nak simpan buat collection tak boleh sebab kena kasi kat staff dia turun nanti....!


Actually ini lah 1st time naik boat kat nihon (malu nak bagitahu ngeee) if kat mesia selalu naik feri if nak balik umah in law kat penang tidak pun naik boat gi Langkawi. Kat sini amatlah jarang selalu naik densha/train jer ngeeee....dush!


tak susah cari sebab ada signboard besar gedabak kat citu....


kat sini tempat nak beli ticket ...akan jumpa counter ticket dulu then baru masuk tunggu boat kat dalam tue....comey khen ngeee...naik atas ni dah jadi goyang inul...marik la bergoyang berombak sangat terasa macam ombak rindu auwwww!


ada 2 jenis tempat boleh pilih untuk duduk kat dalam yang seat gituew or open macam yang weols duduk ni....samuii/sejuk pun nak duduk kat sini baru rasa naik boat hahahaha!


sangat cantik tengok panorama yokohama.


2 beranak yang excited naik boat auwwww dush!


Naik boat ni just 10 minute from Sakuragicho to Yokohama eki...boat ni stop dekat Bay Quarter dekat ngan McD tue...then jalan 5 minute ke Yohomaha eki. Best juga sekali sekala naik boat ni. Next time try naik lagi maybe naik from Odaiba plak.












32 comments:

mizzkechique said...

mcm feri uols..

nyonyacyber said...

wahhh beshnyaa... terkenang time naik thames river cruise dulu2... besh sgt kan.. dgn angin sepoi2

Liza said...

cantik tmpt beli tiket tu kan...unikkkk
bila la akak nk sampai sana...huhuhhuu

Asrul "iLham" Sany said...

akak remind me a lot of my mum

we have so much fun when i was a kid

still do tho haha :D

So Shy Lady said...

wow...tngok gmbar pun akk dh rasa jakun skjap! tmpat tiket tu lg la ...unik btul

ajumohit said...

Bestnya dpt jenjalan waktu2 Pagi mcm ni, suke shy suasana gini

hazila said...

Kat sini boleh naik kat Putrajaya tapi regenya aduhaiiiii.... baik mak makan nasi nak....

Cik Sara said...

Wahhh..menarik u... osem sangat... "Water Taxi" kat Mesia bleh naik dengan kereta sekali..hehehe.... bilalah nak jejak jepun ni?? (-o,^)

Hanamiko Sakura said...

water taxi?? wow.. 0_o

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 terasa diriku begitu berharga-->hehehe...pasal tiba ni?

yg sebenarnya dok berangan2 berasa naik bot tu...hohohohoo...

farmys said...

saya duk melaka tapi bot yang jalan keliling sungai melaka tu pun tak naik2 lagi.. orang lain dari jauh dah sampai.. hahaaaa..


lari tajuk sikit, nak tanya SKII kat jepun murah tak?

Kamalia said...

RUgi ai xnaik water taxi nu dulu..nmpk best la pulok..

アヌムちゃん said...

wah sakan berjalan.syoknyaaa

Hanie_Dew said...

aku suka naik speed boat yang macam nak terbang terbang klau laju sgt tu..ohh..best nya..

oh may darl nak sgt dating dgn u. tapi u dah lari ke luar negeri. hahahhaa. kalau balik kg mesia bole la kite berjumpa. *.^

ainnoraini said...

wahh..seronoknya ronda2 macam tu..bila la kakain nak merasa yeee...

ieda said...

wahh menarik lahh dik
kat mesia x der lahh huhuhu

Asmara said...

pernah naik kat swak dulu, macam ni jugak. kat nihon ni penah naik ala2 sampan menyusuri sungai, x besar gini, pun best. penah gak naik kapal persiaran yg besar dari ni kat matsushima bay, boleh la merasa org kata ye dak. hehe..

kasihredha said...

water taxi...best macam cruise je kan :)

Nieza said...

wahh...bestnyer jalan-jalan tu ayu..kalau kat finland ni pun byk boat dan cruise..kalau suka view laut boleh dtng sini:)

Teratak Hami said...

Terasa sejuknya .... Kat Odaiba tu still ada lagi patung Statue of Liberty tak? Dulu jauh berjalan semata2 nak ambil gambar kat situ.

izahdaut said...

slalu nampak ayu ni. terpanggil nak melawat blog nya. waa bestnya dpt peluang merasa angin luar ye. happy for u n nice blog.

YONG JIAO XIU said...

sebut pasal ombak rindu, dah tgk ke?hehe best?

Liza Razak said...

jelesnye...serious teringin !! anyway..beautiful pics !!

Totie@Tomy said...

bila ler kat malaysia lak ada macam ni???

Amie said...

nak ikut naik water taxi jugak.... hu hu huuu mak budak hentak kaki!

Rtp Farra Arisha said...

an interesting story. i would like to go there if i could...hehehehe.

CIK JATT said...

menarik tertarik memang da bomb. bila la boleh jejak kaki ke sinun

sitiezahim said...

water taxi macam kat itali plak..tp kami tak naik sbb mahel..heheh..tp cantiknye view laut...windu nak mandi manda di laut..hik hik hik

tiefazatie said...

waaaa..bestnya!rindu nak baca blog sis..huhu..sori..xsempat2 je ifa nak on9 sis..balik umah dah mlm dh..tdo je la..sis sihat?sori eh lama xdtg sini..

Juliet_iRa~" said...

bestnyaaa...:)

mcm cruise comel..heeee

Papa Mifz said...

taxi paling panjang papa mifz pernah tgk..;)

Pink Diary said...

sy pon excited naik boat, esp kat tempat orang, sbb angin dia sejuk. tp bila dah lama kene sejuk, dah tak suka. excited summer is here

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...