♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, December 6, 2012

♥ Universal Studios Japan (USJ) ♥


Alhamdulliah finally weols berjaya terjah ユニバーサル・スタジオ・ジャパン (USJ) gak...dulu macam plan nak terjah USS jer sebab kira budget macam mahai lagi nak gi USJ compare ngan USS *voley gituew??? asal USJ dalam nihon jer* kebetulan masa tu balik beraya kat mesia. But ada hal so tak jadi terjah...tak sangka rezeki weols gi this year. Ai memang bagitahu kat darl ai tak nak naik keta gi Osaka tue sebab jauh and for sure super duper tired...6 hours drive lenguh badan khen. Nasib baik darl tengok website Jetstar kebetulan ada promosi so terus darl booking ticket for 3 of us. Price ticket pergi balik weols anak beranak just ¥15000 (RM556) jer *mari pitam berjemaah sebab murah sangat hukhuk* mean one way just ¥5100 (RM188) bukan rega untuk sorang tapi ber3, sebab rega ticket shinkanshen lagi mahal from rega flight ticket ni taw.... ni hadiah from darl kat ai sebab ai drive gi Sendai dulu...awwww love u ketat² darl ありがとう sebab memang berbaloi.


yatta...sampai dah...kawaii desu ne densha ni..(?-_-?)  


Weols bertolak 30 Nov jam 6.30am from Narita Airport sampai kat Kansai Airport pukul 7.35am gituew. 1st time turun kat Kansai airport ni...sugoii ne airport tengah laut *jakunnyer ai...lap peluh*. From kansai airport naik densha/train terus ke USJ. Jauh juga la from airport nak gi USJ tu dalam sejam setengah gituew. Weols sampai USJ around 9.15am terus gi Universal City Hotel nak check in then boleh simpan our luggage etc...part hotel ni nanti ai buat kat next n3 oke.


Kebetulan weols terjah bulan Nov then darl apply Birthday Studio Pass (BSP) for adam & ai...sebab bufday adam 16/11 ai plak 2/12. Ticket USJ ni rega asal ¥6400 (RM237) adult ¥4300 (RM160) kids, sebab dapat (BSP) so diskaun jadi ¥5700 (RM210) & ¥3900 (RM144). So 1 BSP ni akan dapat 4 special ticket ...if gi lebey dari 5 yang sorang tue kena bayar rega asal. Mean weols dapat 8 special ticket sebab ada 2 stickers hukhuk but sayang sebab terjah 3 orang jer *rugi khen hukhuk*  . Kena bawa alien card or passport nak tunjukkan betul ker uols punya tanjoubi/bufday. Kena jadi USJ member then baru uols boley apply BSP ni b4 uols terjah theyols akan update macam² info kat uols nanti. Alrite jom cuci² mata tengok pics weols...serious banyak giler hukhuk hope tak de yang muntah hijau berjemaah yer.(o^^o)


cute ticket also the stickers. Only BSP got this stickers...we was greeted by a friendly staff and was given some nice stickers of his choice. It must be fun to be the center of attraction.(@ p @)


Can you see our birthday stickers?? ...actually boley request nak stickers mana kat dalam tue just weols guna yang kaunter kasi jer sebab darl excited nak main hukhuk.


Lepas masuk the 1st attraction weols terjah ialah spiderman...serious best just waiting 15 minutes. Darl pun 1st time naik benda ni sebab masa memula USJ buka dulu tak der lagi spiderman ni.


2nd attraction is back to the future 


3rd is Jurassic park...very long queue ingatkan lama rupanyer 25 minute jer tunggu. This attraction antara yang fav my darl...! Ai have bad habit when camera capture like gambaq kat ataih tue...look very ugly *nangesss hentak kaki...maluzzz nak tengok hukhuk* m(._.)m. Darl cherita yang dia kena queue 2 jam setengah masa dia terjah tahun 2002 sebab 夏休み so orang ramai. kiranyer weols sangat lucky hari tu sebab tak perlu tunggu lelama.


A shot with the jaws


standing ovations for the great show.


March 2012 USJ open new area "Universal Wonderland" suitable for children to play, Snoops studios, sesame street fun world & hello kitty fashion avenue. Darl cakap ET area dah tak de mean ganti ngan new area ni kot. *banyak betui ayat darl cakap darl cakap khen...habeslah kena sumpah berjemaah nanti  DUSH*


hello kitty area...ai loike ketat-ketat *mata bersinar*...pink color everywhere.♥♥♥


 awwwwww jerit kawaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ♥♥


terminator 2.


tempat WAJIB kena pose right??? 


our お土産/Souvenir yang sempat di rembat. 


USJ ni tak la besar sangat compare ngan Tokyo Disneyland tue...weols tawaf 3 kali kat situ. 1st naik attraction, 2nd snap pics ...3rd beli  お土産/ souvenir. Darl visit every attraction shop yang ada kat situ...dia suka collect mug but tak banyak jual plak...dapat 3 jenis jer...ai plak memang ROH hello kitty dah masuk dalam diri...every thing ai beli pink ngeeee...siler la percaya...ai tak boley tengok benda kawaii gini gerammmmm!.


Almost 4 years kat sini baru 1st time terjah area tengah nihon ni, if duduk nihon memang wajib kena terjah USJ & Tokyo Disneyland. Sebab jejalan dalam nihon memang mahai pakai duwet banyak compare jejalan kat obesea uols...bayangkan weols belanja 3 days dah sama ngan budget balik mesia sebulan dulu ngeeee...duwet kuar macam ayaq paip pecah nangessss (´-`) 。。。。banyak habiskan kat makan jer....sekali makan weols 3 beranak ¥4500(RM167) gurai gituew if 3 kali makan dah 1man gurai kat situew so darab ngan 3 hari  almost 3man dah....PITAMMMMM berkali² hukhuk!!!!









16 comments:

Anum said...

wow bestnya

MizzTina said...

meriahnya..ni kira hadiah besday la ye..hehe.. tp mcm best USJ berbanding USS..

tiNi Aziz said...

jelesnyaaa!!! haihlaa rindu serindu rindunya hahahah... lap air mata nie ayu, gigit jari sendiri tgk gambar semua. eh anyway kakak I ckp, USS kecik sket dr USJ.. dia kata best lagi USJ.. I tak tau sbb I pernah g USJ sajork so takbaper nk heran kt USS jadi kesianlaa kt anak2 sbb mummy/papa lom ada keinginan nk g USS hahaa..

babe kitaorg dulu dok sana rasa belanja lg murah dr msia hahaa sbbnya kami tak convert kt rm. Kalau belanja makan tuh 4500yen kami anggap mcm 45ringgit jer hahaha.. jadi bolehla berbelanja tanpa batasan ekekek...

bab bercuti around nihon lg mahal ke negara lain tuh I mmg agree... seres kitaorg kaki jalan jadi duit kluar macam paip air, tiap minggu sewa kereta.. cuma belah utara jer I tak sempat nk terjah.. how I miss japan..

darling kasi fb u.. laki I ckp cara I cite pasal U mcm I dh kenal lama dgn U tp fb pun takde.. bensi tau hahha

NM03 said...

hu la la!!








bestnyer!

Nadiah Sidek said...

pernah pergi universal studios hollywood. tak dapat nak enjoy sangat sebab safiyyah sibuk nak main je kat tempat mainan :p. kalau kat US ni orang kata yang kat florida lagi best dari hollywood

Teratak Hami said...

Kawaii kitty-chan... sambil ketap bibir ni :-)

aanie said...

bestnya....seronok jenjalan...

kasut ayu kawaii..

sitiezahim said...

bes bes...nasib baik anak u lelaki la ayu, kalau tak mesti lagi havoc u dengan hello kitty. hehehe...tapi bagus jugak kecik leh tawaf banyak kali, takde la abis masa dengan beratur je kan...
eh tak pegi umah ros ke?

SEPHIA said...

bestnya uols dh pegi merata2..ai USS pon lalu je xsmpt nak masuk..

et said...

hamboi uolsss...i tengok kasut uols jer dah teruja..hahaha..tak sabaq nak tengok gambaq..
takpa la beb...perabih duit untuk happy2 bersama keluarga apa salahnya...muahaha

Jemari_Suri said...

wow...bestnye mmg berbaloi kan ayu...^^

❤Kamsiah❤ said...

tuuu...tuuuu Adam ke Ayu yg teruja lbh2 tu hehe

ct kektus said...

tiba2 rasa seronok pulak tengok hello kitty semua pink pink pink. hakahk

LYAfrina said...

assalam awak...
lamanyer x dtg sini...... ;-)

untungnyer.dah dpt jejak kaki ke sini.. rasanya..lya hanya mampu tgk dalam gambar je

lizz said...

wahh bestnyer...suka Hello kitty tu...semuanyer pink

Kesuma Angsana said...

seronok betul. tq share with us ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...