♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, July 5, 2011

♥ Cherita Hotel Di Disneyland ♥



Macam yang uolls sedia maklum kali ni first time gi disnneyland weolls tidur kat hotel sebelum ni semua balik hari. Actually habit darl ai memang suka lepaking kat hotel pun even untuk suka-suka but ai selalu cakap tak payah sebab hotel kat Japan ni mahal lagipun bukan kira bilik but kira ikut jumlah orang. Before weolls agree nak stay kat hotel ni darl booking almsot 5 hotel but last dia cancel sebab jumpa yang lebih sesuai dan berbaloi harga.


Weolls sendiri pun actually terkejut leh stay kat hotel ni sebab hotel ni tergolong dalam 5 star hotel. But macam dah rezeki masa darl masuk website hotel ni ada promotion for 2 hour. Kira luck juga la ni...sebab hotel mahal ni jarang buat promotion lelama...ikutkan rate semalam paling murah start ngan ¥42000 (RM1563). Nak tahu hotel apa yang weolls stay.....namanya ialah::



Disney Hotel ker???



owh TIDAKKK hotel ni ada dalam mimpi jer...insyaAllah ader rezeki lebih leh stay nanti...yang ini bilik paling murah start ngan ¥60000(RM2233)...glup leh dapat gucci handbag seketul kalo gini khen. Weolls stay kat Tokyo Bay Maihama Hotel Club Resort actually antara official hotel of Tokyo Disney Resort. Hotel ni pow besar.....tapi tak selawa Disney Hotel la :-P


ni view from Tokyo Disneyland station...hotel weolls yang red color tue...sebelah Hilton hotel.



Naik Disney resort line untuk pergi ke hotel ni turun kat bayside station just ¥250 jer. Kat sini ada enam buah hotel 5 star...antaranyer Sunroute Plaza Tokyo, Tokyo Bay Maihama Hotel, Tokyo Bay Maihama Hotel Club Resort, Hilton Tokyo Bay, Hotel Okura Tokyo Bay, Sheraton Grande Tokyo Bay Hotel. But di kalangan hotel ni yang paling mahal dekat Hotel Okura Tokyo if tak salah.


Memula masuk agak JAKUN di situ(tak malu ngaku) hikhik...lawanyer sebab jarang masuk hotel lawa-lawa kat Japan ni selalu kat Mesia biasa la....



melangkah kaki masuk ke dalam hotel TERHIDANG ngan pemandangan yang sangat indah di tengah lobi hotel ni. :))


Kat sini ada shop yang jual macam-macam dan juga cafe kat bawah itew. But ampunnnn lupa nak klik-klik gara-gara super tired lepas bersuka ria di disneyland...nak angkat dsrl pun tak larat...voley gitew???


ni bilik yang weolls dapat superior twin....luas dan selesa gitew.


Yang bestnya bilik weolls ada balcony yang ngadap disney sea dan boleh nampak Disney Resort line lalu....ingatkan bilik nampak bay but kira ok la gini sebab weolls dapat rate murah giler...total bayar just ¥10500 (RM 390) siler la pitam sebab manyak murah lol...mana nak dapat semurah ni kan...dapat less 85%......If tak dak promotion jangan mimpi nak buang duit ke hotel jer...rugi sangat ..beli handbag kat ai lagi berbaloi-baloi gitew...LARIKKKK :D...But services memang terbaek dari ladang la..A++


view yang terhidang from balcony weolls.

muka ceria di pagi hari.....dengar bunyi hon kapal dari disney sea hikhik...macam nak terjah gi jer pagi tue :D

souvenir yang dapat from hotel


Sekian n3 hotel hope kaka cantek puas haty yer hikhik....!



nota ibu jari manis ai::lepas ni n3 berkaitan ngan bus dan Disney train plak akan menyusul...uolls jangan buhsan baca jer...tqvm for reading ♥♥








31 comments:

ijayuji said...

ayuu! gulp** kalau ai 5 org mau masuk icu kot! wakakaka.. MAHAL! tp hotel kat jepun mmg mahaiiiii! jrg tido hotel kat jepun dgn kids, cuma masa belum ada ank jerrr tido berdua :P kena simpan duit dlm beras lah nmpknyer ni kalau nak tido2 hotel kat jepun hihihi.... luassss biliknyer!

azam said...

hotel kat jepun memang mahal²....hehehe
tapi bersih walaupun sempit sedikit...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika::harus pitam sebab memang selalu mahal...kira weolls lucky sangat kali ni...hotel ni yg paling besar pernah tidor kat hotel...selalu bilik kecik2 jer sebab tanah sana mahal khen....

OMG simpan dlm beras ker uols? better dari bantal ek??? hahahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::owh bab bersih mmg x boley lawan la sebab japan antara negara yg paling bersih kat dunia :))

nyonyacyber said...

kali ni mmg sampai jatuh kerusi aku punya tahap jeles tgk hotel nin ayu! hahahahha tak tidoq mlm aku mcm nih.. teringat2 keindahan hotel ni,.. ishhh membuak2 nafsu aku nak p jepun ni! haha

Anum said...

wow bestnya siap ada gift lagi best2

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

peah::kalo ang nak dtg sini biaq aku carik otel kat ang...mana taw dapat gini gak khen...if dlm RM mmg boley nangess wei...x include ngan ticket disneyland makan etc lagik la....ni dah boley bangun dari kerusi x? hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::thumb up :))))))))))))

Isteri Encek Bard said...

bestnyerrrrrr

Umie said...

ayu..mmg murah tu.. weolls last year pi nikko lepak hotel besa2x aje pun dah lebih dari 1 man... nie hotel 5 star dpt rega 1 man mmg curlastt... awww, nie yg aii pun tergoda nak pi disney sambil tido hotel...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::manyak murah rite...ureshii sebab x der la membazir sangat...(tertiba plak) ...uols usha2 la otel murah nanty...mana taw ader rezeki leh tidur kat citu gak :)

ai kat nikko x pernah tidur semua balek hary sebab dekat sangat hahahaha

Asmara said...

Giler murah!!!! wow bertuahnya uolls dpt rate camtu! itu yg kdg x syok nak jln2 japan ni, hotel dan parking adalah sangat mahal! hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::ai terkejut bila tgk bil...alahai tersgt murah...if parking kat situ kena bayar asing...sehari ¥2000...hikhik nasib baik weolls naik densha

Hanis MY said...

bertuah sgt u! i dulu g duduk hotel murahan je yg jauh dr disney hehe nk jimat punya pasal hotel dekat2 punyalah mahal2 semuanya...

p/s: rela beli handbag dr byr hotel mahal tu hehe aci dak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis yang ai ni pow 1st time merasa duduk hotel mahal kat cini :D

aci2...kiter seropa...handbag lagik menggoda jiwa gitew :-p

ieda said...

walaupun mahal cantik kan dik .. standard mcm di kl kuut .. tapi x pernah layie masuk otel 5 bintang di KL tuu huhuhu

Nieza said...

bestnyer ayu....mahal giler yer hotel sana. husband akak ada mak angkat jepun kat tokyo tu...teringin juga nk kesana satu hari nanti...insyaAllah ada rezeki nanti sampaila.

Schajar McFlurry said...

hotel dye nampak cantik sangat! jelez.... huhu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::mestilah cantek sebab harga semalam pow cantek gak hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza::sini memang mahal sebab tanah kurang plus kalo melibatkan orang mmg mahal dari selalu...owh ya ker...nnt kalo akak datang sini leh la jumpa :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::angka yen untuk hotel pow cantek dek :D

anie,Nagoya said...

yuhuuuuu....otel tu le yg kkanie nak menginap.tp big bos tak luluskan.bermlm area disney.naik bas lam 30mnt.lupa nama otel.masih baru n murah gak le.rasa bawah 10000yen.thn depn usj ya.kita ronda2 osaka.sbb dah habak kat bos nak lepak kat osaka.kene ikat dapur le lepas ni.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::which 1...disney hotel ke?
mau dia nk kasi habis gaji sebulan duduk otel tue jer....nak gie insyaAllah kena plan betul2 dan kena ader duwet hahahaha

kyo_9 said...

huhu..
first time tgk gambar di atas tuh..
ingatkan akak tengah posing depan hotel..
rupa2 nyer signature picture ek ;)

waa..
tapi memang dengar citer elok tido hotel kalo g Disneyland nih sebab event dia memang sampai malam kan? saya dah duduk Jpon nk dekat 4 tahun tapi sampai skang belum pernah jejakkan kaki di situ mahupun DisneySea -_-"

p/s Masih student ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kyo tinggal kt Ken mana ek???
Mesti jauh nk dtg Tokyo ni tu yg x pergi
4thn mean this year dah final year rite(。-_-。)

Juwita Jamaludin said...

ayu kalau nak tahu kyo tu student akak.. ops pecah rahsia.. sorry ye syed.. sampai sini awak terjah.. hihhihi seronok berblogkan luas permandangan..

syoknya tido hotel ayu. setakat ni paling mahal akak pernah tido kat japan ni kat hotel 12000 yen semalam kat nagaoka tapi biliknya kecil je.. huhuhuhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Laaaa student akak ker....curlasssst gitew hahaha
Dunia blog ni kecik jer ...pusing2 jmpa org yg kiter kenal ek

Kat sini susah nk dpt hotel murah dan luas...asal dpt neru Kira ok la tue d(^_^o)

YONG JIAO XIU said...

wah caya lah..kira tangan bertuah tu, dpt yg diskaun gila2 murah bangat. 85% diskaun tu! bertuah sungguh!
xpenah try join memana peraduan cabutan bertuah ke? kot dpt hadiah superb. try lah..rasa cm mudah dpt je tu.
hehehe..beli beg gucci?beli dress, baju bebyk klo sy.
lawa la hotel tu, siap blh npk bumbung tinggi gitu.hmm mmg superb r. xnak wat entry pasal mknan yg ada kat sana? ada mknan muka mickey mouse x?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hahaha wahai Yong tangan yg lucky itew milik sang somi hikhik memanjang ai masuk cabutan apa pow x prh menang pow....nangisss hentak kaki 。・°°・(>_<)・°°・。

N3 untuk food bentuk Mickey byk tp lupa nk klik2 sgt...byk ai mkn kt disney sea ...nnt Ada n3 bus n train Akan ai tempek☆〜(ゝ。∂)

Asrul "iLham" Sany said...

bestnye dia gi jejalan...

nak ikot gak...

(kumpul dwet byk2)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

marik2....AA dah murah
wink*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...