♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, January 4, 2012

♥ Tabehodai @ Fisherman`s Market ♥

AsSalam uols finally today baru sempat nak update betul-betul n3 without rush ke sana ke mari. Dah habis pun fuyu yasumi / winter holiday for yang berkerja la yang study akan start 10/1 nanti ikut tempat juga, darl ai pun dah start keja today even tak baik dari demam pity him dah 2 tahun tak demam teruk.


Cuti seminggu ni sempat jejalan on 291211 jer yang lain duduk umah jadi nurse sebab heroes ai down with fever and cough. So n3 ni ada request dari tomodachi but ai tak sempat nak update awal di sebabkan super busy lately...if ada pun guna iPhone jer....gomen ne Jue lewat 3 hari dari hari yang uols minta update...rasanya uols pun dah terjah kan?


Percaya atau tidak weols gi Yokohama semata-mata nak makan kat Fisherman`s market ni gara-gara tengok n3 Kaka Ita waktu dia gi berbuka puasa ngan murni etc. Actually plan sepatutnya akan stay semalam kat Yokohama but di sebabkan kaka ita ada progam kat Nagano so weols cancel la hotel kat situ so just gi makan dan jejalan jer la. 


&lt
tara sampai suda di sini....ai loikeeee!


Tabehodai / buffet ini if weekday just ¥2098 lebih jer if weekend price lain ek..waktu di beri selama 90 minit so makan la sebanyak mana yang termampu. So weols gi naik densha from Oyama to Yokohama eki ...almost 3 hour juga la , then turun naik densha ke Sakuragicho eki dalam 3 minute gituew.... From Sakuragicho eki jalan kaki ke warehouse tue almost 15 minute jer. Kat situ ada 2 warehouse color merah yang dulunya stok tempat simpan barang now semua di jadikan restaurant, fisherman`s market kat 1st warehouse 3rd floor...sampai kat 3rd floor cari exit kuar ke luar sebab Fisherman`s market tak bersambung pintu ngan another restaurant.


Weols sampai 10.45am restaurant buka 11am so kena queue nak tunggu pintu di buka.  Waktu sampai kat Fisherman`s market orang dah ramai siap dah beratur nak masuk waktu tue...banyangkan waktu tu baru jer buka. 


antara view di dalam restaurant...sorry pic tak berapa clear sebab guna hp apple kena geget jer ngeeee.


So moh tengok apa yang weols makan ekk!


 antara makanan yang sempat weols menteranak hari tue....sedap! cuma tak puas hati tang kani/crab sebab tak puas nak makan...kuruih sangat jenis zuwaigani. super loike hotate oishii yo! 


Ai suka makan kat sini sebab almost foods dia from seafood cuma tengok ada 1 dish jer berasakan ayam...then be careful kat spaghetti sebab ada yang letak hirisan ham juga...so yang spaghetti selalunya ada banyak jenis. Ada juga tomyam kung but hari tue weols tak sempat nak telan sebab dah full tank masa tue. 


 ni plak untuk desert...comotnyer si adam...


mix pics b4 and after ngeee


hasil lepas weols menternak lemak dan cholesterol di sini ngeeee

 lincinnnnn....memang sangat puas hati makan di sini.


Total kena bayar 

jeng 

jeng

jeng

jeng

just ¥4824 jer (RM199) jer uols...manyak murah lol adam kena bayar ¥628 (RM26)




Nasib baik tempat ni jauh if dekat ngan Oyama harus ai terjah every weekend ngeee...sangat berpuas hati dan ai recommend terjah la tempat ni sebab banyak menu boleh makan ituew yang paling penting. Cuma jangan ambik `kaki` sebab letak wain yang ni kaka ita yang pesan. Alhamdulliah kenyang sangat weols hari tue ngeeee!








26 comments:

Anum said...

wow makan besar nie

aanie said...

sedapnya mkn seafood....
ooo dia siap bg masa berapa lama kena mkn...ngeeee....

Sue @ Nenie said...

Salam..Wowwww bestnya dapat makan seafood...

Asmara said...

suka2! next time turun tokyo nk try ke sini plak. :D kat kobe ada tkg masak indon so dia beritau mn yg boleh mkn atau x. berbaloi jugak kan ayu! :D

ajumohit said...

Bestnya makan byk2 pon harga Berbaloi kan ayu

aTy _faRed~ said...

cantik overcoat u kaler merah tu..:)

YONG JIAO XIU said...

wow desert dia mcm sgt sedap, yummy,terliurnya.yumyum...

azam said...

yum...makan besar.....200 oklah tu....sedap nampak ketam tu.....

Munnafendy said...

yg kuruih tu kaki ketam ke? awat tak amik sepitnya besaq ckit...

eh, tu seketul coklat celup tak abis mkn lagi tu...rugi! hahaa

Aziela said...

Oisshiiiiii..... Jeles..jeles...!!

Asrul "iLham" Sany said...

makan2 ni sodap kan??? muahahhaa

Hanis MY said...

wahhh i likee tooo terliur tang ketam tu... harap2 dpt jejakkan kaki ke sini one day...

kasihredha said...

seafood...bestnya
ketam itu sungguh mgoda

Hanie_Dew said...

sungguh kreatif nihonjin ni warehouse tukar jd restoran. luas la kan.

buffet seafood.homaigot.terliur.terliur.

aku mmg nak terjah every weekend kalau restoran tu ada kat mesia.

makin berseri?? oh nak cakap i semkain tembam la tu. huuuu..tu la bial nak gemuk, gemuk kat pipi dulu. mencik >.<

Liza said...

sedapnya mkn seafood, sampai licin pinggan yer....hihihihi

aleen aiden said...

astaghfirullah kak..mencabar juga tengok time2 lapar gini..hu3

mamaNoriz said...

eeee, tak mahal ke tu?

klu mlsyia rasa cam mahal sgt je...huhuuu

tpi dh mkn byk pun tetap maintain je body ek....jeles!

Fatin Mraz said...

ai suke sgt2 dgn jaket u laling..
hot gitu!!

fazilzura said...

tgk 4 angka tu cm maheiii je kan .. ngeri .. sekali rm26 aje .. murah tui

EmpayarUtama said...

Alamak dekat sebelas malam ni nengok gambar tu lapar balik....

sitiezahim said...

sonok kan sesekali dapat makan suke ati camni hehe..lemak pon seronok dok hasut 'lagii lagiii'..haha..btw en husben saya pon kata, org jepun bab beratur ni mmg semangat..datang awal kedai tak bukak lagi hehe

CIK JATT said...

wah. banyaknya seafood. heaven. tapi, cholestrol tu dah boleh cover seminggu punya:)

lizz said...

ummp sedap...tengok dari jauh jerla...adam makan desrt comot pun tetap hencem...

Cik Sara said...

Wahhhh.. harga tak hengat.. tapi kat jepun still murahlah kan? Menu pun superbbb....sampai yang melihat pun ikut blurppp....=D

Teratak Hami said...

Akak memang suker terjah tabehodai tapi takle nak terjah ler. Jauh sangat :(

Juliet_iRa~" said...

waaa nmpk sedap n ok la..murah kan kak..heee...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...