♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, December 19, 2012

♥Bab-ul Hayat (Turkish Restaurant)♥



Babul hayat  *pintu kehidupan* cantek sungguh nama restaurant nie. 


N3 yang di request oleh my suwitt Umie Saitama katanyer suruh ai buat review sket sebab next year dia nak terjah Osaka. B4 weols terjah sana ada juga survey halal restaurant area situew, but darl nak try yang ni. Puas juga cari info about this place. Ai pun ader tanya  kaka² & tomodachi yang tinggal kat Osaka...so kesimpulan boleh makan. Owner nyer muslim, if uols terjah memang tak ada tanda HALAL but boleh tanya ingredients etc if was² boleh juga minta tengok chicken or beef yang theyols guna. But alhamdulliah masa weols gi hari tue memang semua HALAL.


restaurant located next to Osaka Aquarium Kaiyukan. 5 minute walk from Osaka Station City Bus "port" Osaka Osaka Municipal Subway Chuo Line.


The colorful interior lamps were hung. Buffet 70 minutes, price for adults is ¥1680, children under 6 years free, 6-12 years¥890  . Makan la sampai perut uols mampu ngeeee. Ai like this kind of atmosphere.


ai was surprised by drinking salty yogurt ...awwww rugi try tak sedappppp!!! Coke & hot cafe au lait and it was good to drink normally. 


Dessert chocolate fountain... my favorite corner *macam mana tak bamok khennn...hentak kaki*


The delicious chicken kebab.


Turkish bread & pizza was delicious, so many dishes that contains the same ingredients. 




Uols can enjoy Turkish ice cream as well but weols dah tak sempat nak try sebab dah 'full tank' ngeee. Ader juga arab dance juga if tak salah. So if uols yang plan terjah Osaka siler la try makan kat sini oke (((o(*___*)o))) .






nota ibu jari manis ai::hampun jika grammar tunggang langgang...kena TEGUR ngan darl dah hari tuew...double DUSH!!!! m(._.)m  













16 comments:

Sidratul Muntaha said...

med food memang sedap and boleh mkn
kat sini dlm uia ni ade satu kedai med dari greek.
mmg teras gile2 pure olive oil dia dlm spaghetti dia

Cik Awin said...

amboi kak...sedapnya makan... ;)

❤Kamsiah❤ said...

cantik hiasan dalaman restoren tu ayu...
makanan pun nampak mebeles...

aanie said...

chicken kebab tu mcm best...

grammer ayu tunggang langgang? ok la tu drp ai...ai lagi teruk...hahaha...

Kesuma Angsana said...

wah dalaman die mmg cantik sgt lah

Jemarisuri said...

suka mkn roti tu...^^
hurmmm kalau js lagi la tunggang langgang silap2 ada yg lari....kihkih

Yong Is My Name said...

Vavvaava Ayu,

Manyak best ;-)
Banyak la demook dia!
Kuruih jea!

Sherwieyna Muzzawer said...

cantiknyaaa tempat ni suka! makanan dia pun nampak sedap..

ieda said...

cantiknyaa decorasi rest nie ...
menarik betul ..
tgk menu dia pun sedap2 ..
nasi tuu mereka pakai beras pulut yee .. nampak lebut lah dik ;)

hazila said...

Akak belum pernah cuba Turkish delicacies lagi. Except the baklava.

lizz said...

ermm sedapnyer..
hocolate fountain tu kemain tinggi lagi...

Siti Aisya mzm-fc said...

wahhh lawa tol design kedai ni ek.. kalau ai dah posing sakan..jakun gitu !! hahaa

sitiezahim said...

ohhhh saya suka entri makan2....hahaha...cantik nye deco dalam kedai tu kan? kalau u suka makanan turki, meh datang german...hihihii

eynda said...

Suka deco restoran tu...

Zana Adieyza said...

tingginya choc fountain tu.. mesti yummy2 kan??

decoration kedai tu pun nice..

umie said...

ayu dear...mekacih3x... ;-)

gambo coklat fountain tu membuatkan aii tak sabar nak terjah kedai ni nnt... eh, ada certain period ke utk tabehodai dia ni? ke anytime bole terjah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...